mparatsas Ioannina

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Δικαιούμαι επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης?

Για να δείτε αν δικαιούστε επίδομα θέρμανσης θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  • Να μπείτε στο site: www.gsis.gr
  • Υπηρεσίες προς πολίτες
  • Υπηρεσία χορήγησης επιδόματος θέρμανσης
  • Απόφαση χορήγησης επιδόματος θέρμανσης

Υ.Γ.: Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν υποβάλουμε την αίτηση να βάλουμε το σωστό ΑΦΜ και τον σωστό Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής της ΔΕΗ, τα οποία λειτουργούν σαν ταυτότητα για την παροχή του επιδόματος.

Πώς διασφαλίζεται η ποσότητα και η ποιότητα πετρελαίου θέρμανσης που παραλαμβάνω στο σπίτι μου?

Σε όλο το στόλο των βυτίων διανομής πετρελαίου θέρμανσης έχει γίνει ογκομέτρηση στις δεξαμενές και σφράγιση των ογκομετρητών από την πιστοποιημένη εταιρία ΤΕΡΤΣΗΣ Α.Ε. σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του Υπουργείου Ανάπτυξης. Η φόρτωση του πετρελαίου θέρμανσης γίνεται μέσω του συστήματος εσροών-εκροών. Μετά από όλα τα παραπάνω διασφαλίζουμε ότι και το τελευταίο λίτρο παραδίδεται σωστά στο πελάτη μας.

– Σε περίπτωση εισροής υδάτων στα καύσιμα ενεργοποιείται αυτόματα alarm και γίνεται διακοπή παροχής καυσίμου προς την αντλία.

– Γίνονται προληπτικά λιτρομετρήσεις από την εταιρία ΤΕΡΤΣΗΣ Α.Ε. αλλά και από εμάς τους ίδιους έτσι ώστε να διασφαλίζουμε ότι και το τελευταίο λίτρο παραδίδεται σωστά στους πελάτες μας.

– Διενεργούνται έκτακτοι ποιοτικοί έλεγχοι από τα ειδικά VAN των εταιριών SHELL και AEGEAN για τη διασφάλιση της ποιότητας των καυσίμων.

Ανεφοδιαστήκαμε υγραέριο και ενώ ο κατασκευαστής λέει ότι η δεξαμενή μου πρέπει στο 80% να παίρνει 40 lt πήρε 43lt. Τί θα συμβαίνει?

Τα πρατήρια ΜΠΑΡΑΤΣΑΣ Α.Ε. λειτουργούν με πλήρη εφαρμογή του συστήματος και έχουν συμμορφωθεί με όλες τις οδηγίες του υπουργείου για τη σωστή σφράγιση των αντλιών και δεξαμενών.

– Τα πρατήρια ΜΠΑΡΑΤΣΑΣ Α.Ε. έχουν εισάγει στην πλήρη εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών και την πώληση υγραερίου κίνησης (LPG) παρόλο που δεν προβλέπεται ακόμη από τις οδηγίες του Υπουργείου Ανάπτυξης.

– Όταν ανεφοδιάζουμε το όχημα με υγραέριο κίνησης (LPG) θα πρέπει να ξέρουμε ότι αν η αντλία του πρατηρίου πρεσάρει με υψηλή πίεση άνω των 12bar, υπάρχει περίπτωση να πάρει το ρεζερβουάρ μερικά λίτρα παραπάνω από τα λίτρα που λέει ο κατασκευαστής στο όριο του 80% της δεξαμενής

Το αυτοκίνητό μου κάνει διακοπές μετά τον ανεφοδιασμό. Μήπως η βενζίνη έχει νερό ή σκουπίδια?

– Οι δεξαμενές των πρατηρίων έχουν καθαριστεί και ογκομετρηθεί από την πιστοποιημένη εταιρία LOGICOM B.E. Ε.Π.Ε

– Σε όλες τις δεξαμενές έχουν τοποθετηθεί ηλεκτρονικές βέργες OPW- Αμερικανικής προέλευσης με φλοτέρ νερού-στάθμης με σειριακούς αριθμούς και πιστοποιημένες και δηλωμένες στο Υπουργείο Ανάπτυξης

– Όλες οι δεξαμενές έχουν σφραγιστεί με ειδικές σφραγίδες οι οποίες διαθέτουν S/N και έχουν δηλωθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

– Λόγω της πλήρης λειτουργίας του συστήματος εισροών – εκροών κατά τη διάρκεια και 20 λεπτά μετά το πέρας του ανεφοδιασμού του πρατηρίου με καύσιμα, το πρατήριο παραμένει κλειστό ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των καυσίμων από τυχόν μικροσωματίδια που τυχόν μπορεί να έχουν οι δεξαμενές.

– Σε περίπτωση εισροής υδάτων στα καύσιμα ενεργοποιείται αυτόματα alarm και γίνεται διακοπή παροχής καυσίμου προς την αντλία.

– Διενεργούνται έκτακτοι ποιοτικοί έλεγχοι από τα ειδικά VAN των εταιριών SHELL και AEGEAN για τη διασφάλιση της ποιότητας των καυσίμων

Έβαλα 10 ευρώ βενζίνη στο αυτοκίνητο μου αλλά ο δείκτης δεν ανέβηκε. Μπήκε το καύσιμο στο ρεζερβουάρ ή κάτι άλλα συνέβη?

– Τα πρατήρια ΜΠΑΡΑΤΣΑΣ Α.Ε. λειτουργούν με πλήρη εφαρμογή του συστήματος και έχουν συμμορφωθεί με όλες τις οδηγίες του υπουργείου για τη σωστή σφράγιση των αντλιών και δεξαμενών.

– Όλοι οι ογκομετρητές (αντλίες) έχουν σφραγιστεί με τα νέα πρότυπα σφράγισης που έχει ορίσει το Υπουργείο Ανάπτυξης από την πιστοποιημένη εταιρία ΤΕΡΤΣΗΣ Α.Ε και έχει δημιουργηθεί φάκελος για κάθε μία ξεχωριστά ο οποίος έχει την έγκριση του Υπουργείου Ανάπτυξης.

– Σε κάθε δεξαμενή υπάρχει όριο στάθμης άντλησης καυσίμου (15cm) έτσι ώστε να διακόπτεται αυτόματα η παροχή καυσίμου για την αποφυγή έλευσης αέρα στο δίκτυο ανεφοδιασμού.

– Μετά από κάθε συναλλαγή εκδίδεται αυτόματα απόδειξη λιανικής πώλησης στην οποία αναγράφεται ο αριθμός αντλίας, ο αριθμός δεξαμενής, ο αριθμός ακροσωλήνιου, το προϊόν και η τιμή του, για να μπορούν οι πελάτες μας να ελέγχουν την εγκυρότητα της συναλλαγής.

– Γίνονται προληπτικά λιτρομετρήσεις από την εταιρία ΤΕΡΤΣΗΣ Α.Ε αλλά και από εμάς τους ίδιους έτσι ώστε να διασφαλίζουμε ότι και το τελευταίο λίτρο παραδίδεται σωστά στους πελάτες μας.

Τι δικαιολογητικά θα πρέπει να έχω μαζί μου για να προμηθευτώ πετρέλαιο θέρμανσης σε μπετονάκια ή στο σπίτι?

Για την προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε ΑΦΜ και Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής της ΔΕΗ ο οποίος να αντιστοιχεί στη διεύθυνση που θα παραδοθεί το πετρέλαιο.

Τι πρέπει να κάνω για να πάρω τα χρήματα αν δικαιούμαι επίδομα πετρελαίου θέρμανσης?

Αν μας έχετε δώσει τα σωστά στοιχεία (ΑΦΜ και Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής) τα οποία έχετε δηλώσει και στη αίτηση για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, δε χρειάζεται να κάνετε απολύτως τίποτα .

Αφού έχει καταχωρηθεί από το λογιστήριό μας η απόδειξη, μόλις δώσει το Υπουργείο εντολή να πιστωθούν τα χρήματα στο λογαριασμό σας, η διαδικασία ολοκληρώνεται.